Tango in Wijk

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.Cursistenreacties

 

 

"Wat een heerlijk ervaring! Let’s play Tango!: niet beginnen met de pasjes maar met de verbinding en het gevoel."

 

Bernard 

 

 

“Het plezier van de Tango Het plezier begint zodra ik het pand binnenstap en de trappen neem naar boven: Alles is mooi. En dan naar de kleine dansstudio waar Carla haar Tangoles geeft, in kleine groepjes van 3 of 4 paren. Het lijkt wel of daar altijd de zon schijnt. Het zal de heerlijke omgeving zijn, de Zuid Amerikaanse Tangomuziek en de zonnige Carla zelf. Samen met echtgenoot Kees krijg ik eens in de twee weken les van Carla. Ik kom dan moe binnen, aan het einde van een hectische werkweek. Na anderhalf uur dansles heb ik meer energie dan toen ik binnenkwam. Met de Tango dansen wij ons nog dichter naar elkaar toe. Het gaat niet om sturen, om stevig leiden of om erotiek. De tango zoals ik die beleef in de studio bij Carla gaat om werkelijk luisteren naar elkaars lichaam, om intensief voelen wat de ander je wil zeggen en elkaar laten stralen. Wij hebben onszelf met deze lessen een mooi cadeau gegeven- en we gaan nog een hele poos door".

 

Monique, Basis 1

 

 

“Ik heb nu ruim een half jaar tangoles en het gaat steeds beter. Vaak een stapje vooruit en soms ook eentje achteruit “Salida..."  :-)  Carla schept in elk geval een enthousiasmerend klimaat dat uitnodigt om op je eigen manier te mogen ontdekken. En dan heb ik ook nog een danspartner die het leuk vindt om in die sfeer samen te onderzoeken hoe je we ons kunnen verbeteren. Het is af en toe best hard werken maar het is ook steeds weer een feestje!”

 

Paul

 

 

"De tango lessen zijn voor mij zoals het Leven is: Soms een worsteling om ’de passen mij eigen te maken’, dan weer: Genieten van ’dat het vanzelf gaat’, en van de gezelligheid met humor, die Carla altijd uitstraalt."

 

Anneke, Basis 1

 

 

“Wat de tangolessen bij Carla mij vooral geven is een bewustwording van mijn lichaam in de dans. Er worden wel passen aangeleerd maar het gaat vooral om het voelen en aanwezig zijn in je eigen centrum. Je wordt uitgenodigd om te werken vanuit balans, aanwezigheid en hartsverbinding. Op die manier wordt de tangodanser een danser die zich vrij kan voelen op welke dansvloer dan ook. Carla is een bevlogen dansdocent die de lessen met passie en humor geeft.”

 

Lot (een jaar les)

 

 

“Argentijnse Tango

Een steeds weer opnieuw, samen en anders beleven van een innig dansend verlangen naar schoonheid, troost en compassie.’
 

D.B.

 

 

‚Äč“Ik vergelijk de Tango altijd met het leven. Daarom vind ik het een boeiende en soms confronterende dans. Immers je neemt jezelf altijd mee. Het gaat om interactie, blijven luisteren naar elkaar. Volgen en leiden als in een cadans. Contact maken en verbinden. De vertraging in de dans, de verstilling waardoor je tijd hebt om te genieten, in het nu te zijn, ruimte verdelen. Het is net een gesprek en dan kom je in die flow. Het lijkt wel magisch. Het heeft me veel gebracht.”

 

Wilma van Laarhoven.