Tango in Wijk

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.Docent en Assistent

 

Carla geeft voorlopig alle lessen behalve Dance Flow door Anita Kooij van www.beingmoved.nl

 

Carla Somer


Carla heeft een roeping: de mens laten bewegen. Het aanmaken van een nieuwe danser, het laten ervaren van een allereerste dansgevoel noemt zij steeds als het meest vervullend. Geen groter uitdaging dan een ’man zonder ritmegevoel’, dan een ’vrouw die niet kan volgen’. En geen groter plezier.
Carla studeerde af aan de dansacademie in Tilburg en is danseres van jongs af aan. In de Tango heeft ze de vorm van dansen gevonden met de voor haar ideale mix van beleving en techniek, van bewegingsvrijheid en lichaamsbeheersing, van autonomie en verbinding.
Sinds 1999 begeleidt Carla Tangodansers die vooral vanuit contact en onderzoek willen dansen. En sinds die tijd werkt ze samen met docenten en assistenten die ook vanuit deze perspectieven willen werken. In die samenwerking worden steeds inspirerende ontdekkingen gedaan en zo ontstond er een heel schoolteam voortdurend in beweging op grond van dezelfde basisprincipes. Met veel bevlogenheid gaf Carla leiding aan dit team en deze school (Argentijnse Tango Carla Somer) totdat zij die eind 2010 overdroeg aan Annelies Gietelink (nu Argentijnse Tango Anna Rosa). Zij is dankbaar dit werk samen met haar collega’s voor vele cursisten te hebben mogen doen en blij nog steeds betrokken bij deze school te kunnen zijn.
Na jaren van vele Tangoweekenden en Tangovakanties in binnen- en buitenland, cursuslocaties in Utrecht, Gouda, Culemborg en Wijk bij Duurstede wordt er in het najaar 2020 een eerste groep Tangodansers in Garderen door haar opgestart. Daarmee gaat een grote wens in vervulling: de bewoners van haar nieuwe woonplaats Garderen uitnodigen voor die prachtige ontmoetings-dans van de Argentijnen…
Behalve dansdocent is Carla ook procesbegeleider en verzorgt zij trainingen, workshops en performances voor particulieren en organisaties.

 

Dick Schievink

 

Er was eens, heel lang geleden, een vriendin die me een proefles Argentijnse Tango voorstelde. Sinds dat moment is er geen week meer voorbij gegaan waarin ik niet gedanst heb.
Als de meest verslavende drug kan het je te pakken krijgen. De intense beleving die de Tango je kan bieden en het samen zijn met een danspartner is zo mooi en intiem dat je het steeds weer wilt beleven. Het zou zo mooi zijn als meerdere mensen dit kunnen ervaren. Daarom is het voor mij een uitdaging om mijn kennis en ideeën omtrent de tango over te dragen aan mensen die de tango willen gaan leren. Daarom zei ik ook volmondig ‘ja’ toen Carla mij vroeg haar te assisteren. Mijn scholing heb ik gehad bij verschillende docenten in Utrecht en Hilversum maar vooral op de dansvloer zelf.
Het is niet alleen de dans, maar ook de liefde voor de muziek die mij grijpt. Dus ook muziek maken en zingen doe ik graag. De laatste jaren in trio Tango Cómodo.